class-header-ett
Många nackdelar: Skräpig öken och väldigt påträngande försäljare gör Egypten till ett väldigt otrevligt land att besöka tycker jag. Ett plus är havet.
class-header-tva
Öken: Robert Brobergs låt med detta tema är slående likt verkligheten.
class-header-tre
Röda havet: Havet är ett eldorado om man är intresserad av att dyka eller snorkla. Korallrevet är det finaste jag upplevt.
class-header-fyra
Hurghada: I hurghada höll jag på att klappa denna vackra fisk vilket var tur att jag inte lyckades med då den är väldigt giftig.
class-header-fem
Alabastermoskén: Kairo bjuder också på denna moskee som har sin förebild i Turkiet.
class-header-sex
Ghiza: Ghiza platån är impornerande med dessa gigantiska monument.
class-header-sju
Cheops: Man känner sig väldigt liten då man står vid foten av pyramiden.
class-header-atta
Inuti Cheopspyramiden: En fantastisk upplevelse var att få komma in i Cheopspyramidens innersta.
class-header-nio
Busskonvoj: En spännande och intressant resa i konvoj med över trettio bussar emellan Hurghada och Kario.

Egypten

Egypten besökte jag tillsammans med min mamma och två av mina barn under min 35-årsdag. Skräpigt och alldeles för påträngande försäljare gör att jag nog inte kommer att åka hit igen. Dykning i Röda havet är nog det enda som skulle kunna få mig till att åka tillbaka.

Platser:

Vi bodde på en resort (Coral Beach) i Hurghada. En vackert belägen resort med Korallrev precis utanför bryggan. Bra mat och trevlig personal. Att de var trevliga kan bero på att sonen fick ström i sig från en lampa på området första kvällen. De var kanske oroliga för att vi skulle klaga.

Vi gjorde en tvådagarsutflykt till Kairo med en gigantisk busskonvoj. Misstänker att chaufförerna använde ett sandpapper som vägbeskrivning. Sand överallt.

Natur:

Öken och värmen var påträngande överallt. Den största naturupplevelsen var nog ändå att få dyka/snorkla i Röda havet. Färgprakten bland koraller och fiskar slår det mesta. Att ta ett fiskespa på turistställen får här en annan mening. Hoppa i vattnet och man har tusentals små putsande fikar på sig nästan med en gång.

Besöket i Pyramiderna var också ett starkt ögonblick. Man känner sig väldigt liten i storlek och även liten i form utav hur länge dessa stått här.

Egypten

Platser 
HurghadaStad
KairoStad
GhizaPyramider
AlabastermoskénMoske
ÖkenÖken
Bazaren i KairoMarknad
Coral BeachResort
Röda havetHav
Egyptiska museet, KairoMuseum