class-header-ett
Milano: En mycket vacker stad med denna vackra katedral. Ett besök upp på taket är väl värt pengarna.
class-header-tva
Sankt Agata: Har besökt både Maranello (Ferrari) och denna stad där de bygger Lamborghini. Gillar Sankt Agata mycket mer.
class-header-tre
Pompei/Vesuvio: En historisk plats värd ett besök. Jag gillade dock min vandring uppför Vesuvio mer. Tuff vandring uppför, men med en helt underbar utsikt väl uppe.
class-header-fyra
Genua: En mycket trevlig stad jag brukar besöka med mina elever från min skola. Många trevliga små gränder man kan gå vilse i.
class-header-fem
Rom: Här kan man gotta ner sig i historien hur djupt som helst. Man bokstavligen promenera i historien.
class-header-sex
Pisa: En utav de första ställena jag besökte i Italien då jag var på Karate-VM. Också ett måste i Italien.
class-header-sju
Venedig: Ett måste i Italien. Att vandra i Venedig är underbart. Man kan hitta många små guldkorn om man vågar ta sig utanför de vanliga turiststråken. Tar man vapporetto, kan man ta sig runt till övriga öar också. Jesolo utanför erbjuder bra och trevliga stugor att bo i, och så kommer man till Venedig sjövägen.
class-header-atta
San Fruttuoso: Denna plats med det lilla klostret ligger i en liten vik med en brant skogsbeklädd kulle, runt om. Den kan endast nås till sjöss eller via vandringsleder, det finns ingen väg dit.
class-header-nio
Leonardo Da Vinci's födelsehus: En utav mina favoritplatser i världen. En vacker och lugn idyll ute på den italienska landsbygden. Man förstår att Leonardo blev så klok som han var, efter man besökt denna plats.

Italien

Italien har jag besökt många gånger och jag har kännt mig som hemma här. Min första Italienresa var med ett par elever i Karateklubben som skulle delta i Karate-VM för Juniorer. Tävlingarna ägde rum i Viareggio i Toscana, och vi bodde i Pisa. Vi bilade ner och jag fick mersmak. Året efter blev första semesterresan dit, också med bil. Den gången blev det Venedig och San Marino innan vi begav oss till Pisa. Sedan har det blivit ett antal bilresor till och ett antal resor med skolan och de elever som läser Italienska.

Platser:

I Italien finns vackra och trevliga platser i stort sett överallt. Vinci och Leonardos födelsehus har tagit en stor plats i mitt hjärta. En underbar miljö. Att bestiga Vesuvio var en härlig upplevelse. Bad i Jesolo är också skönt, men bästa badstället har varit San Fruttuoso emellan Camogli och Rapallo. Lamborghinifabriken var en bättre upplevelse än Ferrari's motsvarighet. San Marino är ett trevligt ställe att besöka då man ändå är i krokarna. Badstränderna vid Sirolo är underbara på så sätt att det inte är sand på stranden utan små rundslipade singelstenar i många olika färger. Milano är en väldigt vacker stad och mitt i står den mäktiga Duomo, katedralen.

Historia:

I Italien finns många trevliga historiska platser att besöka. Bara i Rom har vi väldigt mycket ifrån Romariket att beskåda överallt. Pompei sätter sina spår, då man ser avgjutningar av de människor som omkom vid detta vulkanutbrott år 79.Venedig bjuder på mycket sjöfartshistoria. Pisa och det lutande tornet innehåller vetenskapshistoria. Genua är en gamal historisk stad också som nämns redan under, andra puniska kriget ca år 210 f.kr. En stad vi åker till med våra elever på skolan där jag jobbar. Ett litet guldkorn eller en liten joker är staden, Palma Nova, nordöst om Venedig. En renässansstad som är byggd iform utav en niouddig stjärna, och därmed lättare att försvara.

Italien

Platser 
RomStad
VenedigStad
VinciBy
PisaStad
San MarinoLand/Stad
PompeiiArkeologi
VesuvioVulkan
RapalloStad
GenuauaStad
MilanoStad
San FruttuosoBy
JesoloBy
ComoBy
ViareggioStad
MaranelloStad
Sant'AgataStad
PalmanovaStad
PortofinoBy
UrbinoStad
SiroloBy
FlorensStad
OstiaHamn
VatikanenLand/plats
ColoseumByggnad
Forum RomanumArkeologi
  
Resor till Italien 
Tävlingsresa, VM2006
Semesterresa2007
Skolresa, Venedig2008
Skolresa, Rom2009
Semesterresa2010
Skolresa, Venedig2012
Skolresa, Rom2013
Skolresa, Genua2014
Träningsresa, Venedig2015
Skolresa, Genua2016