class-header-ett
Mat: Man bör prova att äta på lite udda ställen då man besöker Thailand. Här finns hur mycket god mat som helst om man bara vågar prova.
class-header-tva
Tempel: Tempel finns det lite överallt. Och då det är fler kulturer som Thailand har influerats utav finns här många olika sorter.
class-header-tre
Natur: Naturligtvis finns det hur mycket natur som helst så nära djungel. Fjärilar, fåglar, ormar, ödlor mm.
class-header-fyra
Detaljer: Besöker man tempel eller andra sevärdheter hittar man hur mycket detaljer som helst som är intressanta.
class-header-fem
Bangkok: I Bangkok finns mycket sevärt, men tempot är lite för hetsigt för min smak. Många tempel och en del riktigt trevliga parker (Lumphini park bl.a.).
class-header-sex
Katter: Katter och hundar finns det gott om i Thailand. Alla är inte husdjur i vår benämning. En del i Thailand tar hand om djur som behöver det. Här en trebent katt på en resort jag brukar bo på (The Gleam, Satun).
class-header-sju
Wang Sai Thong: Denna plats delar min "favoritplats i världen", med Vinci i Italien. Detta vattenfall mitt ute i djungeln är en underbar plats, där man kan bada dessutom.
class-header-atta
Mangroveträsk: I Satun i södra Thailand kan man gå i ett mangroveträsk (Tammalang). Där finns lite udda djurliv bland annat. En upplevelse.
class-header-nio
Phuket: Jag gillar inte turismen på Phuket. Men det finns en del pärlor att besöka. Flying Hanuman, Tiger kingdom t ex. Kamala beach är inte så expoaterat. Framförallt finns där möjlighet till att dyka.

Thailand

Thailand har blivit som mitt andra hem. Åkte till Thailand första gången över jul/nyår 2017. Har sedan dess åkt dit så fort jag varit ledig minst en vecka. Har besökt många olika platser i Thailand. Ett underbart trevligt och älskvärt land, med mycket natur, kultur och god mat. Jag har inte haft möjligheten än att besöka nordligaste Thailand, där Chang Mai och Chang Rai ligger, men det ligger på önskelistan.

Platser:

Bangkok har det blivit några gånger och jag försöker hitta nya platser varje gång. Annars har jag mest hållit till i södra delen utav Thailand, vid gränsen till Malaysia. Staden Satun i södra Thailand är en väldigt gästvänlig stad. Finns lite tempel att besöka, men framför allt finns ingen turism att tala om i staden. Det finns många fina platser runt om Satun. Havet västerut med öar som Kho Lipe, Kho Bulone utanför. Österut finns djungel som innehåller grottor och underbara vattenfall.

Natur/kultur:

Wang Sai Tong är ett vattenfall i södra delen utav Thailand inte så långt ifrån Satun. Denna plats är en utav de vackraste platser jag besökt. En halvmil österut ifrån Satun finns stora mangroveträskområden, som är ett intressant utflyktsmål. I staden finns ett litet berg som kallas "Monkey mountain" som jag brukar gå runt och på då jag är på plats. Där finns en del apor man kan mata med frukt om man vill.

Fjärilar som man oftast bara ser på bild eller på fjärilsmusset i Haga finns lite överallt i Thailand. Ormar stöter man på lite ibland också, och de flesta är giftiga. Att dyka eller snorkla i Thailand är en upplevelse, då det finns mycket fisk att se på, på sina ställen. Det finns med andra ord mycket natur att beskåda då man besöker Thailand.

Kulturellt finns det en massa vackra tempel att besöka. Många utav templen är inspirerade utav den kinesiska kulturen. Vissa har indiska likheter och vissa har arabiska likheter. Matkulturen är underbar, och jag provar det mesta jag inte provat tidigare. Allt ifrån insekter till hönsfötter.

Thailand

Platser 
BangkokStad
Lumphini park, BKKPark
Grand Palace, BKKTempel
Wat Saket, BKKTempel
Central world/Siam, BKKShopping
Snake farm, BKKDjur
Jatuchak marknad, BKKShopping
Jatuchak park, BKKPark
Platinum fashion mall, BKKShopping
Suvarnabhumi, BKKFlygplats
Don Mueang, BKKFlygplats
PhitsanulokStad
Wat Phra That Pha Sorn KaewTempel
SatunStad
Hat YaiStad
Tammalang, SatunNatur
Khao to Phaya Wang, SatunNatur
Mu Ko Phetra National Park, SatunNatur
Wang Sai Thong vattenfallNatur
PhuketÖ
PatongStad
KamalaStad
Ko Racha YaiÖ
The Flying HanumanÄventyr
Tiger KingdomDjur
Wat Pho Luang Pu, SongkhlaTempel
PattayaStad
Ko BuloneÖ
  
Resor till Thailand 
Bangkok och norr2017/2018
Satun och Bangkokapr. 2018
BKK, Phuket och Satunjul. 2018
Satunnov. 2018
Satun och Pattaya2018/2019