class-header-ett
Island: Under åren 1988-1991 åkte jag ett par gånger till Island för att hjälpa till som tränare och för egen träning. Tränade mycket tillsammans med sensei Poh Lim, sensei Masao Kawasoe och sensei Frank Bruun under denna period.
class-header-tva
Kobudo: På ett träningsläger i Trelleborg 1989 provade jag på Kobudo för första gången under ledning av sensei Steve Cattle. Mellan 2003 - 2007 åkte jag ofta in till Kalmar för att träna detta som komplement till mina karatetekniker.
class-header-tre
Ungdoms VM 2006: 2006 var vi ett par ungdommar ifrån Emmaboda som åkte till Viareggio, i närheten av Pisa, Italien, och tävlade i ungdoms-VM (WTKA). Slutresultatet blev i slutet på veckan ett guld och ett brons. Ett Italien som vi gärna återkommit till.
class-header-fyra
Sensei: 1987 startade jag upp Emmaboda karate klubb, då jag flyttade till Emmaboda. Har drivit föreningen ideelt sedan dess med hjälp av lite hjälptränare till och från.
class-header-fem
Idrottsgalan 2005:På idrottsgalan träffade jag många kändisar, som var väldigt trevliga att samtala med. Christian Olsson tog fotot på oss åt mig.
class-header-sex
Idrottsgalan 2005: I januari 2005 var jag på idrottsgalan i Globen, Stockholm och tog emot pris för "årets tränare 2004", inom breddidrotten.
class-header-sju
Venedig: I samband med att karateklubben i Emmaboda skulle fira 30-års jubileum, åkte klubben på eget träningsläger i Venedig, Italien. Där tränade vi varje dag på stranden.
class-header-atta
Shodan: Efter sju års träning blev det dags att gradera upp till svart bälte.
class-header-nio
Hur det började: 1983 började jag i Carlshamns Shotokan Klubb, efter att ha provat på både judo och någon form utav sportkarate innan. Och jag fastnade för det direkt.

Karate

Dåtid:

Efter att provat på diverse idrotter som fotboll, handboll, volleyboll, höjdhopp, judo, bordtennis och sportkarate, började jag 1983 med Shotokan karate, då Carlshamns Shotokan Klubb tog in sina första nybörjare. Sedan har jag varit fast i denna fantastiska idrott.

Denna idrott har gett mig en träning som utvecklat hela mig på ett för mig underbart sätt. Jag var väldigt blyg och hade svårt att tala inför folk. Och jag hade dåligt självförtroende. Då jag fick hjälpa till med uppvärmningar ibland, stärktes dessa egenskaper till att jag vid senare tillfällen även fick och kunde hjälpa till med träningen också. Detta har i sin tur resulterat i att jag i dag har ett jobb där jag står och talar inför folk hela dagarna (lärare). Detta var helt otänkbart för mig då jag började med karate. 2005 åkte jag till Idrottsgalan i Globen, Stockholm för att ta emot pris för årets bästa tränare inom breddidrotten i Sverige. En fantastisk upplevelse. Ett pris som en utav mina karateelever dessutom också har vunnit vid senare tillfälle, som boxningstränare.

Under 80-talet tävlade jag en hel del med ganska gott resultat. På Blekinge-DM blev det ofta final, där jag kom etta lika ofta som tvåa. Tävlade i nuvarande JKA-RM i Malmö med en fjärdeplats för blåbälten. Blev trea på Göteborg Open 1986 som var den största tävlingen jag deltagit i tills dess då det var en internationell tävling. Vi åkte ett par i från CSK till Söderhamn för att tävla en gång och då fick jag möta Karl Daggfeldth (nybliven världsmästare då), i min första match. Förlorade men lyckades i alla fall få en poäng (Enda emot honom vid alla matcher vi gjort sedan dess). Jag återupptog mitt tävlande 2002 mest för att se hur jag låg till och jag slutade tvåa vid en tävling i Ystad. Deltagande var då flera som senare tagit plats i landslaget. Min sista tävling var i Landskrona då jag fick en tand utsparkad. Jag lät min motståndare vinna då kontakt inte är tillåtet, men han hade sagt innan att han bara skulle plocka poäng på sparkar. Och det var en underbar spark.

Nutid:

Har sedan 1987 varit ansvarig tränare för Emmaboda Karate Klubb. Medlemsantalet har pendlat ifrån ett fåtal till över hundra (då vi hade en boxningssektion också) genom åren. Något som jag tror är lite unikt för denna typen utav sport, är att vi nästan alltid har haft fler tjejer som tränat, än killar. Idag pendlar vi mellan 10-20 medlemmar som tränar något sånär regelbundet.

Framtid:

Hur framtiden ser ut är svårt att förutspå. Men jag kommer själv att träna tills kroppen inte fungerar längre.

Karate

Historia 
Började1983
Startade Emmaboda Karate klubb1987
Åker till Island som tränare1989
Graderade till svart bälte1990
Åker till Island igen som tränare1990
Började träna Kobudo som komplement2003
Utsedd till årets tränare i Sverige2004
Egen dojo2005
Fick en ungdomsvärldsmästare i klubben2006
Eget träningsläger i Venedig2015