class-header-ett
Ale stenar: Ett utav många intressanta historiska besöksmål man kan göra i Sverige. Stenålder och vikingatid finns det mycket utav.
class-header-tva
Liseberg: En nöjespark som är supertrevlig för hela familjen. Tycker man om åkattraktionern är detta ett eldorado. Parken i sig är underbart anläggd. Och i anslutning ligger Universeum, ett vetenskapscenter med en egen regnskog.
class-header-tre
Våren: Naturen får liv igen och allt känns så glatt. Blommor, djur och ljus i en salig blandning.
class-header-fyra
Vintern: Vintern är mörk men blir ganska ljus då det fallit mycket snö. Älskar vinterns aktiviteter.
class-header-fem
Gotland: En ö som tillhandahåller mycket sevärt. Speciellt sommartid. Natur: Raukar och grottor. Historia: Visby. Familj: Bad och kneipbyn mm.
class-header-sex
Kalmar slott: Enligt mig, Sveriges vackraste slott. En underbar plats att promenera runt på, året runt. Trevliga utställningar lite då och då.
class-header-sju
Kiruna: En vacker stad i nordligaste Sverige. En av många vackra kyrkor som finns runt omkring i landet.
class-header-atta
Hösten: En av de bästa sakerna med Sverige är just att vi har våra årstider. Nästan alltid något nytt på gång i naturen. Höstens färger är underbara.
class-header-nio
Kebnekaise: En veckas vandring i Kebnekaisefjällen i augusti 2013. Högsommarvärme med 25-30 grader. Underbara vyer.

Sverige

Sverige har en hel del att erbjuda. Från Smygehuk i skåne till treriksröset i norr finns en hel del sevärda platser. Naturen skiljer sig mycet åt beroende på vart i Sverige man befinner sig. Historiska platser finns det också en hel del. Och samma plats kan dessutom se väldigt olika ut beroende på vilken årstid man besöker platsen. Med geocachingens hjälp har jag kört runt i alla sveriges landskap, och jag har hittat många intressanta ställen som jag gärna vill återkomma till vid något tillfälle i framtiden. Men några platser erbjuder lite mer än det vanliga.

Platser:

Kalmars absolut bästa plats är enligt mig slottet. Som jag anser vara sveriges vackraste slott. Bege man sig till Stockholm är gamla stan ett absolut måste, där det finns mycket historia och en massa intressant arkitektur. Kiruna är en stad som jag tycker är värt ett besök om man har möjlighet, då stan skiljer sig en hel del åt mot övriga städer i sverige.

På många platser i sverige finns spår ifrån landets historia och utveckling. På österlen i skåne finns en hel del lämningar från stenålder, bronsålder och järnålder. Från vikingatiden finns en hel del runstenar som är värda att besöka. I norrköping finns en hel del intressanta gamla kvarter att besöka.

Natur:

Årstiderna är en utav de viktigaste orsakerna till att Sverige är så fantastiskt som det är, tror jag. På våren ser man hur allt får liv i naturen och den mentala glädjen skjuter i höjden i takt med blommor och fågelläten.

Sommaren bjuder på värme och en hel del trevliga ställen att bada på. De bästa enligt mig är "Trehörnan". En liten insjö med berghällar att hoppa i, ifrån, i blekinge mellan Karlshamn och Ronneby. Sandviken i Sölvesborg erbjuder långgrunda sandstränder, liksom hela Laholmsbukten. Krabbfiske på västkusten kring Göteborg är också ett äventyr som är utmärkt att göra med barn.

På hösten blir naturen ett färgsprakande fenomen som erbjuder mycket vackra platser. En bokskog skiljer sig väldigt mycket åt beroende på vilken årstid man besöker den. Alltid värd ett besök.

Vintern hör väl mest ihop med skidor, skridskor, isfiske och liknande aktiviteter men naturen gnistrar i ljus då det är snö. Annars är vintern en väldigt mörk tid på året.

Övriga underbara platser väl värda ett besök eller ett omnämnande kan vara Store Mosse utanför Värnamo. Skuru gata utanför Eksjö är Sveriges egna Grand Canyon. Finns ytterligare en sådan mitt emellan Högsby och Virserum, (Möre kastell). Gottland erbjuder en massa trevliga platser med en massa Raukar. De norra delarna utav landet erbjuder vidder så man häpnar. Alvaret ute på Öland är underbart att besöka en varm vårdag eller på sommaren. Likaså de ekbeklädda klipporna i Blekinge skärgård är också en ren njutning.

Sverige

Platser 
Kalmar SlottByggnad
Gamla stan, STKLMHistoria
ÖlandNatur
VisbyNatur
Skånes djurparkDjur
Blekinge skärgårdNatur
ÖsterlenHistoria/natur
KirunaStad
KebnekaiseNatur/äventyr
Stens huvudNatur
SkurugataNatur
HögasandNatur
KullabergNatur
LisebergNöjespark
UniverseumMuseum/natur
Store mosseNatur
Ale StenarHistoria
Gammelstads kyrkstadHistoria
KarlskronaStad
Falu koppargruvaHistoria
MoraStad