class-header-ett
Historia: Här finns historia i massor från dinosaurier, romarriket, vikingatid och industrihistoria.
class-header-tva
England: Englanderbjuder allt ifrån historiska platser till underbar natur och trevlig pubmiljö förutom röda telefonkiosker.
class-header-tre
Goathland: Här finns en väldigt vacker gammal järnvägsstation med ånglok, och filminspelningsplats för Harry Potter och serien Tillbaka till Aidensfield.
class-header-fyra
Whitby: En liten fiskeby som erbjuder en massa trevligheter som bland annat dracula och fish'n'ships.
class-header-fem
Robin Hood Bay: En väldigt vacker liten pitoresk smugglarby.
class-header-sex
York: En gamal stad med en mycket vacker och spännande stadskärna.
class-header-sju
Tidvatten: Tidvattnet kan erbjuda en massa intressanta platser också. Bland annat kan man vid lågvatten titta på dinosauries fotspår norr om staden.
class-header-atta
Scarborough: Scarborough erbjuder många trevliga utflyktsmål. En strandstuga i starka färger kostar dock en hel del.
class-header-nio
Scarborough castle: Scarborough castle är ett gammalt slott som erbjuder historia från rommartid, vikingatid och medeltid på en och samma gång, likt ett kinderägg.

England

England har jag bara rest till med skolan och till i princip samma platser varje år. Första gången var då vi var några stycken lärare och rektor som åkte för att rekognisera lite inför resorna vi skulle starta med eleverna.

Platser:

De platser vi brukar besöka med skolan är: Scarborough där vi bor och utgår ifrån. York är regionshuvudstaden i North Yorkshire och är en mycket gamal stad ( grundades under romersk tid år 71 e.Kr som Eboracum). Robin Hood Bay, Whitby och Goathland, gör vi besök till. Och dessutom brukar vi ha en dag i Manchester också.

Natur/histora:

Tidvattnet är en stor naturupplevelse specielt i Scarborough. Stranden skiftar i från att vara endast ett par meter till att bli ett par hundra meter. En nivåskillnad på havet på några meter. Scarborough Castle är ett måste att besöka. Här har man en bra utsikt över hela Scarborough.

Lite norr om norra stranden kan man beskåda fotspår efter dinosaurier. Detta får man passa på att göra då det är lågvatten. Historiska lämningar från romarriket och vikingatiden finns lite överallt.

I York kan man bokstavligt talat, vandra mitt i historien. Vill man uppleva teknikhistoria så är ett besök på järnvägsmuseet i York ett måste. Och eventuellt ta en tur med ett gammalt ånglok emellan Goathland och Pickering.

Thailand

Platser 
ScarboroughStad
YorkStad
ManchesterStad
WhitbyStad
Robin Hood bayBy
GoathlandBy
National Railway MuseumMuseum
CaytonBy
Oliver's MountNatur
Cleveland wayNatur
Scarborough Open Air TheatreNöje
Hole of HorcumNatur
North Yorkshire Moors Historical RailwayHistoria
Scarborough CastleSlott
HullStad
MiddlesbroughStad
SunderlandStad
Stadium of LightArena
NewcastleStad
Trafford CentreShopping
Old TraffordArena
  
Resor till England 
Skolresa2009
Skolresa2011
Skolresa2012
Skolresa2013
Skolresa2015
Skolresa2017